گاهی پیش می آید که شما قصد دارید ، وب سایتتان را به چند زبان به غیر از زبانی که سایتتان با آن کار می کند تبدیل کنید.مثلا زبان پیش فرض سایتتان فارسی است و شما می خواهید سایتتان به زبان انگلیسی و آلمانی نیز باشد.در نیتجه شما نیاز به یک افزونه دارید تا این کار را برایتان انجام دهد.برای این کار افزونه های متعددی وجود دارند، که هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند. این شما هستید که تصمیم می گیرید کدام افزونه برایتان مناسب تر است.افزونه های چند زبانه WPML وردپرسی یکی از معروف ترین آن ها است .در سایت یک طرح نیز میتوانید افزونه چند زبانه فارسی شده را دریافت کنید.به فرض مثال :
- WPML
- Polylang
- Weglot
- TranslatePress
- GTranslate
چهار افزونه چند زبانه برای ترجمه سایت هستند . درادامه به تعریف مختصری از هر کدام میپردازیم.
WPML :
افزونه چند زبانه WPML (WordPress Multilingual) افزونه ای است که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید به راحتی سایت خود را به زبان های مختلف ترجمه کنید.این افرونه چند زبانه را هم مانند افزونه های دیگر باید در وردپرس بارگذاری کنید و بعد آن را فعال نمایید.وقتی فایل zip این افزونه را دریافت می نمایید ، در واقع شما دو فایل دریافت کرده اید.یک فایل Add-Ons و دیگری فایل sitepress-multilingual-cms می باشد.فایل اول که بسته به نیازتان در وب سایت مواردش را نصب میکنید .ولی فایل دوم را حتما باید نصب کنید.زیرا هسته اصلی افزونه همین فایل است.
این افزونه را هم میتوان به طورت نال شده و هم به سورت پولی خریداری کرد.
Polylang :
Polylang یک افزونه مترجم است که درهم به صورت رایگان وهم پرمیوم ارائهشده است و هر دو امکان ترجمه وردپرس و وبسایتهای چندزبانه در وردپرس را به شما میدهند و خیلی شبیه WPML می باشد.هم امکان ترجمه به صورت خودکار و هم دستی وجود دارد.
Weglot :
این افزونه کمی متفاوت تر از دو افزونه قبلی عمل می کند.به محض نصب آن و فعال سازی اش ، سایت شما در کمترین زمان ممکن به طور کامل ترجمه می شود .اما چون از ابزارهای ماشینی کمک گرفته میشود امکان خطا در ترجمه وجود دارد .به همین خاطر می توانید به صورت دستی هم محتوای سایت را ترجمه کنید.اما متاسفانه یک عیبی که دارد ؛ بعد از مدت محدودی استفاده از آن بصورت رایگان، باید بابت آن هزینه پرداخت نمایید.
TranslatePress :
یک افزونه مترجم کاملاً رایگان است و مانند افزونه قبلی دارای قابلیت ترجمه خودکار و ویرایش رشتهها است و برخلاف آن هیچ محدودیتی در تعداد کلمات ترجمهشده یا تعداد بازدید صفحات وجود ندارد.
TranslatePress یک روش بسیار منحصربهفرد برای ترجمه سایت دارد. این روش ترجمه با استفاده از یک رابط که به محیط وردپرس شباهت دارد، اتفاق می افتد.در نتیجه به راحتی میتوانید ترجه خوبی برای سایتتان داشته باشید.
GTranslate :
100% رایگان و هیچ زمانی صرف نمی شود در نتیجه امکان ترجمه سایت به هر زبانی که بخواهید وجود دارد. همچنین می تواند هر وب سایت HTML را ترجمه کند. این افزونه چند زبانه این امکان را به کاربران می دهد که یک ابزارک کشویی با پرچم کشورها به سایت اضافه کنند تا به صورت پویا سایت را با استفاده از گوگل ترنسلیت بتوانند ،ترجمه کنند.
نتیجه گیری :
در کل با توجه به نیاز و وب سایتتان و اگر امکان خرید افزونه های پولی را دارید ، می توانید تصمیم بگیرید که کدام بهتر و مناسب تر با توجه به نیازتان هستند.