طبق گزارش نشریه China Law Blog چین به تازگی اقدام به راه اندازی دادگاه سایبری در شهر هانگژو کرده که قرار است صرفا به پرونده های تجارت الکترونیک و مرتبط با اینترنت رسیدگی کند. این دادگاه همچنین اختیار خواهد داشت که کلیه جنبه های یک پرونده را از ابتدا تا به انتها به صورت آنلاین مورد بررسی قرار دهد.
با در نظر داشتن آنچه گفته شد، دادگاه سایبری چین پرونده های مربوطه را به صورت الکترونیکی قبول خواهد کرد و فرایندهای جاری دادرسی در زمینه هایی نظیر شکایت های صورت گرفته از فروشگاه های آنلاین، اطمینان پذیری محصولات، نقض مفاد درج شده در قراردادهای شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی، نقض قانون کپی رایت و مناقشات پیش آمده برسر وام هایی که به صورت آنلاین پرداخت شده اند را به صورت زنده استریم خواهد کرد.
هانگژو که حدودا یک ساعت تا شانگهای فاصله دارد با نام «پایتخت تجارت الکترونیک چین» شناخته می شود و شرکت های بزرگی نظیر علی بابا را در خود جای داده. این شهر همچنین با عنوان منطقه تجارت الکترونیک میان مرزی چین شناخته می شود که در واقع برای استانداردسازی اقدامات مختلف تلاش می کند و نظارت بر مبادلات صورت گرفته بر بستر فضای مجازی را بر عهده دارد.
هانگژو با نام «پایتخت تجارت الکترونیک چین» شناخته می شود
اما در رابطه با سازوکار این دادگاه؛ شاکیان باید ابتدا یا از طریق سرویس علی پی یا مراجعه حضوری و تسلیم کردن کارت شناسایی خود به دادگاه هویت شان را احراز نمایند.
بعد از این مرحله میانجی گری پیش از برگزاری دادگاه به صورت اینترنتی، تلفنی یا ویدیو کنفرانس برگزار می شود و اگر نتیجه ای حاصل نشد شکایت رسما به واحد تشکیل پرونده دادگاه ارجاع داده می شود که این فرایند نیز کاملا آنلاین انجام می گیرد.
افراد همچنین می توانند به صورت از راه دور شواهد خود را به دادگاه تسلیم نمایند یا از طریق اکانتی که در دادگاه سایبری ساخته اند در جلسات دادرسی شرکت کنند. گفتنی است کلیه مبادلات داده ای مربوط به فرایندهای دادرسی از طریق سرویس کلاود علی بابا رمزگذاری می شوند.
در وبسایت این دادگاه اعلام شده که شاکیان می توانند ظرف مدت تنها پنج دقیقه پرونده های خود را تشکیل دهند و همزمان در وقت و هزینه های خود صرفه جویی نمایند.